WH Nóż Santoku 14cm czerwona rączka
FK-140WH-RD


Opis
Ceramiczny nóż kuchenny Santoku 14 cm Kyocera Red
Japoński nóż przeznaczony do krojenia ziół i warzyw oraz filetów mięsnych lub rybnych. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki.
Dane techniczne:
Ostrze - Ceramika
Długość całkowita - 24 cm
Długość ostrza - 14 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - ok. 1,8 mm
Waga - ok. 80 g
Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.