Skontaktuj się z nami! mail: sklep@gastropolska.pl telefon: 662 049 102
Chłodziarki i zamrażarki

Chłodnictwo w gastronomii

Nowoczesna gastronomia wymaga zwracania dużej uwagi na to, jak przechowywane są produkty. Jest to dyktowane nie tylko zasadami BHP i wymogami higienicznymi, ale także specyfiką produktów. Coraz częściej kucharze decydują się na wysokiej jakości składniki, a takie często posiadają duże wymagania związane z przechowywaniem półproduktu. Chłodnictwo w gastronomii to jedno z podstawowych zagadnień, o które należy zadbać przed przystąpieniem do realizacji projektu swojej kuchni i biznesu.

Podstawowy podział urządzeń służących do redukcji temperatury celem stworzenia odpowiednich warunków przechowywania to urządzenia chłodniczeurządzenia mroźnicze. Produkty, które powinny być tylko schłodzone (napoje w butelkach, półfabrykaty czy ciasta) powinny trafiać do witryn i chłodziarek, a do drugiej kategorii zaliczyć można zamrażarki skrzyniowe - doskonałe do przechowywania mrożonek, mięsa czy lodów.

Chłodziarki podblatowe

Są one nieodzowną częścią każdego baru, sprawdzą się doskonale do przechowywania butelek. Barowa chłodziarka podblatowa przystosowana jest do większości standardów gastronomicznych i wymiarów lad i blatów, dzięki temu jest zawsze pod ręką i pozwala na szybkie serwowanie Klientom idealnie chłodnego napoju. Oświetlenie LED i wygodne drzwi suwane znacznie ułatwiają pracę z podblatówką i czynią z nich prawdziwie wielozadaniową przestrzeń do przechowywania.

Chłodziarka podblatowa 3-drzwiowa

Chłodziarki podblatowe mogą występować nawet w tak dużych rozmiarach!

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby używać lodówki podblatowej do przechowywania napojów także w sklepach - można tam umieścić także inne produkty, na przykład ciasto czy kawę lub herbatę, by latem podawać ją we wspaniałym, orzeźwiającym stanie. Każdy właściciel lokalu gastronomicznego już instynktownie wie, do czego potrzebna jest taka chłodziarka w danej działalności i dlaczego właśnie Ty jej potrzebujesz.

Zamrażarki skrzyniowe

Jeśli Twoja działalność opiera się na wyrobach mięsnych, mrożonych, długotrwałym przechowywaniu produktów w niskiej temperaturze, serwowaniu lodów i deserów, to zamrażarki skrzyniowe na pewno sprawdzą się w Twoim lokalu. Pewne i stabilne utrzymywanie temperatur mroźniczych - nawet 20 stopni poniżej zera - jest możliwe dzięki specjalnej konstrukcji, pełnym drzwiom i szeregu rozwiązań technologicznych.

Oferowane przez nas zamrażarki można podzielić na dwie grupy - z drzwiami pełnymi oraz z drzwiami przeszklonymi. Te pierwsze na pewno znajdą najlepsze zastosowanie na magazynach i na zapleczu kuchennym, tam, gdzie nie jest potrzebna ekspozycja towaru, a kucharz wie, gdzie znajdują się potrzebne mu aktualnie produkty. Dzięki temu, że w ofercie znajdą Państwo zamrażarki w rozmaitych rozmiarach - od najmniejszej wersji 100-litrowej, do wielkiej, dwudrzwiowej zamrażarki o pojemności aż 550L - można dostosować mroźnię do swoich potrzeb.

 Zamrażarka skrzyniowa

Zamrażarka z drzwiami przeszklonymi to świetny sposób na ekspozycję towarów

Zamrażarki z drzwiami przeszklonymi są najlepszym wyborem dla każdej działalności sprzedającej lody i mrożonki bezpośrednio w sklepie. Dzięki podglądowi towarów, Klient nie otwiera jej za każdym razem, co zmniejsza retencję temperatury i pozytywnie wpływa na czas przechowywania towarów. Występują one w wersji 260L i 368L.

Chłodnictwo w gastronomii jest bardzo ważnym elementem, o którym nie należy zapominać. Jest niezbędne w barach, na zapleczu i magazynie, a także na sali sprzedaży. Zapraszamy już dziś do sprawdzenia całej naszej oferty chłodnictwa.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Ceneo
Sklep internetowy Shoper.pl